Kirándulás Sümegre

 2010.07.06. 21:21

Mint mondtam, unokaöcsém nálunk van egy hétig, szóval anyuék kitalálták, hogy menjünk egy kicsit kirándulni. Örültem az ötletnek, úgyis régen mentünk együtt bárhová is. Reggel indultunk Sümegre, amit egy kicsit sérelmeztem, de aztán kiderült, hogy jó ötlet. Hűvös volt, amikor elindultunk és egészen 11-ig az is maradt. … aztán utána kisütött a nap és délutánra Angyalka válla leégett mint állat.
De a lényeg nem is ez, hanem hogy a vár az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött. Valószínűleg elég régen jártam arrafelé, de abban teljesen biztos vagyok, hogy akkor még nem volt vártaxi… Úgyhogy ki is próbáltuk ezt a szolgáltatást mivel hogy egy 2.5 éves gyerekkel voltunk, tehát a fölsétálás nem bizonyult a legjobb ötletnek :) 

A vár maga jó állapotban van és ami szerintem szintén új, hogy mini várjáték-bemutatókat tartanak. Egy maréknyi fiatal táncol, harcol, kígyót bűvöl :) Nagyon lelkesek, kedvesek, ügyesek. Ezen kívül is van minden, amire egyébként el lehet verni a pénzed: kürtőskalács, jégkása, merített papír, lovaglás és persze pénzverés ha már pénz-verésről van szó :P
Unokaöcsémnek nagyon megtetszett a paci, aki egyébként valóban gyönyörű, szóval először csak messziről csodáltuk, majd simogattuk, és végül „fel akajok csücsülni a pacija”.

 

Amire még felhívnám a figyelmet, hogy a vár tövénél egy nagyon szép, felújított várcsárda várt ránk. A hely iszonyat nagy, amikor beléptünk az udvarára a fele se látszott belőle, kint kiülős részek vannak, valahogy így:

Szóval összességében azt tudom mondani, hogy nagyon jó volt, abszolút gyerekbarát és nagyon sokat fejlődött.

Címkék: vár kirándulás csárda sümeg atika várjátékok

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr272134240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása