“A hit az elektromosság révén jut el az emberekhez. Ezért játszunk olyan hangosan… Azt akarjuk, hogy hangunk egyenesen az emberek lelkét érintse meg. Így aztán egyszerűen kiderül, hogy van-e valami bennük, van-e valami a fejükben, amit fel lehet ébreszteni. Mert sok ember voltaképpen csak alszik egész életében.” – Jimi Hendrix

Kedden Edinával és Arnóval a Gödörben voltunk. Késtünk, úgyhogy legnagyobb bánatomra Petruska Andrásról egy picit lecsúsztunk. Az utolsó pár számot sikerült csak hallani, de az is épp elég volt, hogy megalapozza a hangulatomat. Szeretem, ha valaki alázatos, kedves, hozzáértő és a közönségével is jól tud bánni. Azt meg főleg szeretem, ha egy fiatal tehetség olyan vendégzenésszel dolgozik, mint Tóth János Rudolf (aki jelenleg együtt zenél Tátrai Tiborral és Jamie Winchesterrel a Magyar Atomban). Jó volt látni kettejüket a színpadon, harmonikusnak tűnt az egész, pedig gondolom, nem minden nap zenélnek együtt. Az alázatot jelenleg nem csak a zenei alázatra értem, hanem az idősebb, tapasztaltabb zenész iránti alázatra is.


http://petruskaandras.hu/


http://www.webcsatorna.hu/page/tothjano


Nem vagyok jártas a blues berkein belül, még csak most ismerkedek, tehát nem ismertem a másik két bandát. De a koncert után meg szeretném őket ismerni. Ugyanis nagyon kellemes, táncolható, igényes zenét játszanak. Sajnáltam, hogy nem mozdult meg jobban a közönség, lehet, hogy megijedtek a kameráktól :) De amit még jobban sajnáltam, hogy nagy volt az alapzaj! Túl sok volt az ember és ahhoz képest túl keveseket érdekelt valóban a zene. Amellett, hogy a hangosítás előtt le a kalappal. Legalább is nekem semmi bajom nem volt vele. Mind a pultoknál, mind a színpad előtt jól hallottam (mondom, az alapzaj ellenére). Tehát a második banda a Tenderfoot Blues Unit volt, akiket mint kiderült kellett volna ismernem a pár évvel ezelőtti Utcazene Fesztiválról.

http://www.tenderfoot.hu/


és a harmadik banda a Vadvirágok Blues Band.
http://www.myspace.com/wildflowersbluesband


És amit nem győzök elégszer megköszönni: a jam session. Az egész este egy nagy örömzenélés volt, de főleg az utolsó pár dal. Sok jó zenész egy színpadon, nagy együttműködés, 3 kiváló énekes. Amikor ez a 3 torok egyszerre megszólalt, amikor a fiatal hegedűs srác szólózott a hegedűn(!), amikor a két szájharmónikás együtt szólóztak, vagy éppen egymás szájából kapkodták ki a dallamot… na az azt hiszem felejthetetlen volt :)

Még sok ilyen szuper koncertet kívánok nekik és magamnak :)

 

Azt se felejtsük el, hogy mindhárom fellépő megtalálható facebook-on, tehát követhetitek őket, aktuális bejegyzéseiket és koncertdátumaikat is.

Címkék: zene gödör tóth jános rudolf petruska andrás tenderfoot blues unit vadvirágok blues band

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr62449147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása