Művészet, kulturális ajánló

 2010.09.07. 14:36

Találkoztam az utóbbi pár hétben olyan dolgokkal, amik elnyerték a tetszésemet, gondoltam megosztom veletek.
Először is még nyár végén mászkáltam Ádámmal a városban, amikor észrevettem egy plakátot, ami nagyon megtetszett :) Nem tudom, hogy az előadás maga milyen lehet, de ez a hegedű, rajta a nővel nagyon megfogott, szerintem gyönyörű :)

 

És ha már plakátok, akkor találtam egy interjút az origón. Egy fiatal plakáttervezőt, Kenczler Mártont kérdezték ki a filmplakátok tervezéséről, véleményét a mostani plakátokról, kedvenc plakátjairól. Nem tudom miért tetszik, mert amúgy sose folytam bele az ilyesmibe túlzottan, de valahogy megfogott az interjú.

http://www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20100828-kenczler-marton-legyen-minden-nagy-interju-filmplakat-made-in.html

 

Újabb cikk következik, amit talán a Blikk Nőkben olvastam (nem röhög), de aztán a neten is megtaláltam. Arról szól, hogy a szentendrei HÉV Kaszásdűlő megállóját kifestették. Szerintem jó kezdeményezés, kicsit feldobja az egészet. A cikk azt mondja, hogy művészi graffiti, de a graffititől azért távol van. Szép festés mindenesetre.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=715852

 

A másik pesti kezdeményezés, ami megfogott, az az élő zene a villamoson. A tv-ben megszólaltattak pár utast és tetszett neki. Mindenki olyan savanyú odafönt, hogy szerintem jót tesz nekik egy kis zene. Sajna vasárnap nem leszek fent még, de aki igen, az utazzon a 4-es villamossal :)

http://www.fn.hu/kultura/20100901/elo_zene_lesz_4/

 

Amúgy veszprémi ünnepi játékok lesznek, kísérő rendezvénye pedig egy Munkácsy-kiállítás szintén Veszprémben. Tessék meglátogatni:

http://www.veszpreminfo.hu/index.php?view=details&id=280%3Amunkacsy-veszpremben-kepek-amerikabol&option=com_eventlist&Itemid=89&lang=hu

 

Kedves volt gimnáziumom idén 300 éves. Ebből az alkalomból egész éves rendezvénysorozat indul. Adok honlapcímet és mindenki válogathat kedvére, hogy mi a neki való.

http://300ev.lovassy.hu/

 

Bónusz: húgomtól kaptam szülinapomra :) Vettem neki egy mozaikkészletet úgyhogy most azzal ügyeskedik :)

Címkék: zene kultúra ajándék plakát munkácsy lovassy

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr992277716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása