Filmajánló – csodatanárok

 2010.06.30. 21:41

Láttam ma egy filmet, az a címe, hogy Freedom Writers (Saját Szavak). Eszembe jutott róla, hogy ebben a félévben az egyik pszichós órán néztünk még részletet két másik hasonló filmből is, úgyhogy ezeket fogom most kicsit kifejteni.
Szóval először is kezdem a legújabbal. A film 2007-es, szintén nem hallottam róla azelőtt, hogy véletlen rá nem kattintottam volna :) Azok közül a filmek közül való, ahol egy új tanár egyszer csak megváltoztatja a diákjai életét csupán azzal, hogy emberszámba veszi őket és figyel rájuk. Meg egy-két külön programmal és extra energiával. A diákok ebben a filmben nem csak klikkekbe rendeződnek, hanem egymás ellen is vannak, rendszeresek a verekedések, a beszólások, a fegyveres erőszak. A kezdő tanár néni pedig megpróbál tenni ellene. És csodák csodájára sikerül is neki. Tudom, a sztori ismerős, kb ugyanez a sztori a Veszélyes Kölykökben (Michelle Pfeiffer), de úgy gondolom érdemes őket megnézni, mert mindkettő értékes, fontos gondolatokat közvetít. Főleg nekem, aki tanár akar lenni (de erről majd mindjárt). Jah igen, elvileg igaz sztori az alapja a Saját Szavaknak, a végén mutatnak pár infót és fotót az igazi Freedom Writer-ökről. A karaktert úgy érzem Michelle Pfeiffer jobban hozza, de az is igaz, hogy végülis kicsit más módszerekkel dolgoznak.
Freedom Writers trailer: 


Veszélyes Kölykök trailer (bakker az a Coolio szám, nem szeretem a rap-et de annyira el lett találva): 


De a legnagyobb hatást ilyen szempontból a Holt Költök Társasága tette rám. Nem csak hogy jó az alaptörténet, de remekek a színészek és jól bemutatja a fiú felkészítőiskolák rendszerét, szigorát. Remélem Robin Williams-t senkise csak a Flubber-ből ismeri. Ebben a filmben utánozhatatlan, érdemes eredeti szinkronnal nézni annak ellenére, hogy itt a magyar szinkron is jól sikerült. Imádtam benne az összes karaktert. Amit még mindenképp ajánlók Robin Williams-től: Good Will Hunting, Jó reggelt Vietnám. Mindkettő alap film természetesen a Holt Költőkkel együtt.
Holt Költők Társasága trailer: 


Szeretnék egyszer ilyen tanár lenni, mindig is szerettem volna. Tudjátok, aki valami maradandót alkot, aki megmarad a diákjai emlékezetében, aki kapja a híreket, hogy a diákjai mit csinálnak és hol vannak, aki kíváncsi az egyéni látásmódra, aki szabadidejében is foglalkozik a tanulókkal. Majd egyszer.

Címkék: film filmzene egyetem saját szavak holt költők társasága veszélyes kölykök

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr712121772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása