Filmajánló - Majdnem híres

 2010.06.24. 11:28

Újabb filmet ajánlanék a figyelmetekbe, ami újfent kicsit trükkös abból a szempontból, hogy mennyire igaz történet. A film a 70-es, 80-as évekbeli életérzést adja vissza: turnébusz (Dorisz), groupiek, isteni rockkoncertek, Rolling Stone magazin stb. Azt írják a neten, hogy tulajdonképpen a rendezőnek, Cameron Crowe-nak autobiografikus filmje, ugyanis fiatal korában ő volt az, aki a Rolling Stone-nak írt cikket úgy, hogy ment egy bandával turnézni. De a történet nem ennyire egyszerű, ugyanis a filmben a banda neve Stillwater. Ők amúgy egy létező banda voltak, egy-két daluk be is került a filmbe, de ezen kívül a film fődalait Nancy Wilson (Crowe felesége) írta, valamint több híres bandától is van egy-egy részlet. A banda tagjainak a neve is más, szóval csak a nevet kölcsönözték tőlük.
A főszereplők: Kate Hudson (az egyik groupiet alakítja méghozzá nagyon jól), Frances McDormand, Jason Lee (a banda énekese), Billy Crudup (a banda nagyképű gitárosa), Patrick Fugit (a fiatal újságíró).

A film tartogat egy-két kihagyhatatlan mozzanatot, tessék megnézni. A dumák is nagyon jók benne, kiszedtem egy-két olyat ami nem vicces, hanem nagyon jó:

 

[Finally getting his interview with Russell Hammond]
William Miller: So Russell... what do you love about music?
Russell Hammond: To begin with, everything.

 

Jeff Bebe: Some people have a hard time explaining rock 'n' roll. I don't think anyone can really explain rock 'n' roll. Maybe Pete Townshend, but that's okay. Rock 'n' roll is a lifestyle and a way of thinking... and it's not about money and popularity. Although, some money would be nice. But it's a voice that says, "Here I am... and fuck you if you can't understand me." And one of these people is gonna save the world. And that means that rock 'n' roll can save the world... all of us together. And the chicks are great. But what it all comes down to is that thing. The indefinable thing when people catch something in your music.

És akkor jöjjön egy-két dal a filmből:

A wikipedia azt mondja, hogy a You had to be there, eredetileg is Stillwater szám volt, ez pedig egy kimaradt jelenet.


Ez pedig egy olyan, amit Nancy Wilson írt, a Feverdog, szerintem hibátlan:

Címkék: film filmzene majdnem híres stillwater

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr432106080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása