Zeneajánló – Stone Sour

 2010.08.29. 20:24

Úgy döntöttem, ma írok egy zeneajánlót, mert egy ideje szeretek egy igazán sokoldalú zenekart, ők a Stone Sour. Énekesük, Corey Taylor emellett a Slipknot „énekese” is, utóbbit nem igazán bírom, Corey-nak egyébként nagyon szép és erőteljes hangja van, amit hála égnek itt meg is szokott mutatni :)

Az első dalnak, amit mutatok az az érdekessége, hogy amikor ez a banda elindult, Corey-nak még nem volt túl metálos hangja, tisztább volt, nem nagyon próbálta berekeszteni és a zenei stílus is egy kicsit más volt mint napjainkban. Nekem ez is nagyon tetszik, hihetetlen jó hangulata van.

 


Aztán mutatok egy mostanit is (úgy értve a legutóbbiról, ugyanis most fog kijönni az új albumuk), ami nagyon dögös, jól van összerakva zeneileg és mivel az előző egy demó volt, a minősége is ezerszer jobb :)


Következőnek azt rakom ide, amit először hallottam a bandától, most is imádom (vigyázat, van benne egy kis hörgés, szóval nem biztos, hogy mindenkinek be fog jönni). 


Van egy igencsak jó taktikája a bandának: a legkönnyebben fogyasztható, legpopulárisabb dalaikból szoktak klipet csinálni. De ezek ugye pont ezért nem mindig a nekem legjobban tetsző számaik közül való, szóval ilyet most nem is rakok be ide (meg lehet találni youtube-on a legújabb számukat, a címe Say you’ll haunt me, nem rossz amúgy). Amit viszont megmutatnék, az egy feldolgozás. Biztosan mindenki ismeri Chris Isaak-tól a Wicked Game című számot, amit számtalanszor feldolgoztak már (többet között a HIM is, tessék meghallgatni, mert attól függetlenül, hogy nem vagyok nagy rajongójuk, nagyon jól sikerült cover). Na szóval a Stone Sour is feldolgozta, tessék ámulni és bámulni: 


A banda szeret őrültködni, mindenki fogja fel így a következő kis szösszenetet, mert nagyon őrült :) 


Az utolsót pedig azért, hogy mutassam, nem a levegőbe beszélek, amikor azt mondom sokoldalúak. Nekem amúgy is szimpatikus az az ember, aki versekkel foglalkozik, és nézzétek csak, mennyire szépen mond verset. Annyira jó hallgatni a hangját :)


Na annyira kevés zene van egyelőre a blogomon ahhoz képest, hogy mennyire imádok zenét hallgatni, hogy most már muszáj volt :) Remélem tetszik nektek a banda. Hozzászólásokat, kérdéseket várok a kommentekbe.

Címkék: zene vers stone sour

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalkucko.blog.hu/api/trackback/id/tr22257109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidérc · http://feldolgozasalatt.blog.hu/ 2010.09.01. 22:07:31

A Reborn meg a Simple Woman nállam is nagy kedvenc. Kihagytad a Through Glass-t, hatalmas jó a klipje.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.09.02. 00:39:05

tényleg nagyon nagy a klipje, magát a számot is bírom de szerintem nem a legerősebb tőlük. ahogy mondtam: a már-már poprock számba menő dalokat választják klippesnek.
süti beállítások módosítása